Tapahtumarikas

Tapahtumarikas

On alkamassa tapahtumarikas viikko luonnon kannalta. Viikonloppu on takanapäin ja pihabongauksen tuloksia odotellaan. Havaintojen ilmoittaminen tulee tapahtua viimeistään 3.2. Havaintojen tuloksia odotellessa.

Viikko 5, eli maanantai 30.1. – sunnuntai 5.2 on siis tapahtumarikas viikko, ei vain tuon pihabongauksen tuloksien vuoksi, vaan koska alkava viikko on kirjastojen teemaviikko, nimeltään Luonto lainassa.

Luonto lainassa teemaviikkoa vietetään noin 150 kirjastossa ympäri maan. Viikon teeman nimi on, kuinkas muuten, Sukella talveen. Teemaan liittyvä kirjallisuus käsittää talveen liittyviä aiheita, muun muassa liikkumista talviluonnossa, eläinten jälkiä ja ruokintaa sekä muuta talvea käsittävää kirjallisuutta. Katso Luonto lainassa viikon tapahtumista oman kirjastosi nettisivuilta (tapahtumaa ei järjestetä kaikissa kirjastoissa).

Viikolle sattuu myös Valon päivä – päivä (3.2.), joka on vertauskuvallisesti merkittävä päivä, ei vain luonnon, vaan myös ihmisen kannalta. Pimeys väistyy – valo lisääntyy ja tuo tullessaan uusia elämän edellytyksiä.

Viikolle sattuu myös Suomi100 -juhlallisuuksiin liittyvä luonnon päivä (4.2.) Sukella talveen, joka on myös edellä mainitun kirjastojen teemaviikon nimenä.

Sukella talveen luontopäivä on moninaisia tapahtumia täynnä. Niitä järjestävät useat toimijat, muun muassa Suomen Latu. Suomen Ladun toimesta järjestetään esimerkiksi mittava Maailman suurin hiihtokoulu, jonka tavoitteena on saada vähintäin 100 000 ihmistä yhtä aikaa ladulle. Tapahtuma alkaa 4.2, kello 10. Tämä koko Suomea liikuttava hiihtotapahtuma järjestetään Suomen Ladun ja paikallisten jäsenyhdistysten yhteistyönä eri puolilla Suomea.

Suomen Ladun tapahtumakalenteri Luonto lainassa viikolle, 30.1. – 5.2. Tapahtumakalenteri.

* Metsähallituksen ylläpitämä luonnonpaivat.fi -sivusto, tapahtumasivu Sukella talveen 4.2.

Katso Maailman suurin hiihtokoulu -esite (pdf), tästä.

Lue lisää Luonto lainassa viikosta Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta, tästä.

Viikolla, 2.2. on myös Maailman kosteikkopäivä, jota tosin ei vietetä Suomessa vuodenajasta johtuen (Suomessa päivää vietetään syksyllä).

Joten, tapahtumia on runsaasti, luontopäiviä moneksi. Kysymys kuuluu, mitä teet, vai teetkö mitään? Luonnossa tai luontoon liittyen, mahdollisuuksia on monia.

 

Katso lisää Kansallisia luontopäiviä.

* Blogia päivitetty 1.2.2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *