Luontoviikko

Pikainen katsaus menneeseen luontoviikkoon, joka on päättymässä. Viikon aikana on kirjastoissa luettu ja kukaties lainattu luontoaiheisia kirjoja. Valon päivääkin on vietetty kukin omalla tavallaan. Viikolla on sukellettu talveen ja myös avantoon ja hiihdettykin. Tapahtumia on ollut yli 200 ja niihin osallistujia tuhansia, on ollut tekemisen meininki, luonnossa.

Pihabongauskin edellisenä viikonloppuna oli menestys, kaikki edellisten vuosien ennätykset ylitettiin, niin osallistujamäärässä, lintujen yhteisessä yksilömäärässä, kuin myös pihojen lukumäärässä.

Alustavia tuloksia osallistujamääristä ja havainnoista löytyy BirdLife Suomen tulossivulta. (Alustava tulos 5.2.2017, kello 17.03.)

Lueteltuina muutamia, jotka perustuvat yllä ilmoitettuun aikaan; Osallistujamäärä 22054, pihojen määrä 14813, lintujen määrä huikeat 565613 lintua. Linnuista talitiainen oli yleisin havainto, yli 120000 yksilöllä, toisena sinitiainen ja kolmantena keltasirkku, molemmat yli 60000 yksilöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *