Kampanjoita

Kampanjoita luontopäiväksi

 

Miljoona linnunpönttöä

Maaliskuusta 2016 toukokuun loppuun 2017. Kampanja-aika.

Miljoona linnunpönttöä -kampanja on meneillään vielä toukokuun loppuun, jonka tavoitteena on saada ripustettua miljoona linnunpönttöä Suomen puihin.

Maaliskuun alussa 2016 käynnistynyt Miljoona linnunpönttöä -kampanjan tavoitteena on nostaa oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Kampanjan tarkoituksena on auttaa kolopesijöitä löytämään asumuksia yhäti pahenevaan asuntopulaan. Tarkoituksena on, että tarkistetaan vanhat pöntöt, rakennetaan uusia sekä rekisteröidään ne kartalle.

Linnunpönttö on suora, toimiva tapa auttaa lintuja – näin ollen haasteseen kuuluu, että kaikki voisivat ottaa osaa maailman suurimpiin pönttötalkoisiin!

Yle.fi/miljoonaponttoa -sivuilla voit rekisteröidä ripustamasi pöntöt pönttörekisteriin. Sivuilla on kartta, jossa näkyy rekisteröityjen pönttöjen määrä kunnittain, pönttöjen rakennus- ja ripustusohjeet sekä paljon tietoa pönttöpesijöistä.

Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan voi osallistua kuka vain ja monella tapaa. Pönttöjen rakentaminen, ripustaminen ja rekisteröinti ovat mukavaa puhaa. Muista kysyä lupa ripustamiseen, jos et ole maanomistaja. Pönttötalkoiden järjestäminen omalla kylällä, taloyhtiössä, työpaikalla tai vaikka vanhainkodissa olisi kerta kaikkiaan ihailtavaa ja mukavaa yhteistyötä!

Pönttöpesijätiedon jakaminen sosiaalisessa mediassa edistää myös kolopesijöiden asiaa.

Ja tätä haastetta voi aina jatkaa, vaikka tämä nimenomainen kampanja päättyykin.

Lisätietoja: YLE Luonto/Miljoona linnunpönttöä.

 

Tunnista ja havaitse 100 lintulajia

1.1 – 31.12.2017. Kampanja-aika.

Tunnista 100 lintulajia -kampanja on tavoitteiltaan lintuharrastuksen ja luonnon tuntemuksen lisääminen sekä maamme upean luonnon juhlistaminen. Tavoitteisiin kuuluu lisäksi se, että mahdollisimman moni suomalainen havaitsisi sata lintulajia Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 1.1.–31.12.2017. Haaste on kaikille ja siihen voi osallistua kuka tahansa.

Tässä on mahdollisuus moniin luontopäiviin vuoden loppuun asti, linturetkiin kaikkina vuodenaikoina. Vaikka tapahtuma onkin määräaikainen, voi sitä itsekseen jatkaa muina vuosina.

Kampanjan järjestäjä on BirdLife Suomi.

Lisätietoja: BirdLife Suomi/Tunnista ja havaitse 100 lintulajia.

 

Sivu kesken.

Sivua päivitetty 14.2.2017.