Miljoona

Miljoona

Miljoona linnunpönttöä -kampanja kaartuu kohden loppua. Vielä on vähän matkaa lukeman täyttymiseen, tätä kirjoitusta kirjoitaessani oli rekisteröityjä pönttöjä jo reilut 965 000.

Miljoona linnunpönttöä tulee todelliseen tarpeeseen, koska vanhat metsät lahopuineen ja muine koloineen ovat katoamassa. Lintujen uhanalaisuus on kovassa kasvussa, sillä joka kolmas lintulaji on Suomessa uhanalainen.

Mutta jos kampanja onnistuu ja miksi ei onnistuisi, niin lähellä se jo on tavoitteeltaan. Ja silloin on monta uutta ja tai kunnostettua asuntoa, pesimäpaikkaa, ripustettuina oksistoihin eri puolilla Suomea.

Jos kaikki ovat tulevina kesinä käytössä, se tarkoittaa, sikäli kuin pesinnät onnistuvat, varovaisesti laskettuna vaikkapa 3-5 munaa per pönttö, niin se on 3-5 miljoonaa uutta linnunpoikasta ja sittemmin lintua, eli parhaimmillaan lähes Suomen väkiluvun verran. Tai, jos on hyvä pesintävuosi, niin jopa reilusti yli väkiluvun.

Siinä sitä on viserrystä kerrassaan kuunneltavissa.

Keväistä aurinkoa ja hyviä linturetkiä sekä luontopäiviä Suomen luonnossa.

PS. Kesäkuussa järjestetään BirdLife Suomen Pönttöbongaus tapahtuma, jossa tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja. Siis linnunpönttöjä tarkkailemaan.

 

Pönttöbongaus -banneri; © BirdLife Suomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *